God Jul

Vet att det är ett par stycken där hemma som kanske förväntar sig ett God Jul-samtal idag. Tyvärr så är det väldigt svårt att ordna från Fiji utan telefon. Jag hör av mig så fort jag kommer tillbaka till Sydney. Jag hoppas att ni har det bra där hemma och att ni alla får en riktigt God Jul. Vi ligger ju 11 timmar före er så vi har firat ganska länge redan. Nu ska jag duscha lite för att sedan möta de andra i dimman. GOD JUL!

Christmas Greeting from Fiji

Julen är väldigt nära nu och det är lite svårt att ta till sig i den miljö som vi omges av just för tillfället. Detta är en tid för familj och vänner och visst saknar vi er där hemma. Vi saknar er men vi skulle inte heller vilja vara någon annanstans än här. Vi kan lova er att vi alla mår bättre än någonsin tidigare och det får bli vår julklapp till er, jag vet att det betyder mer är materiella ting för vissa av er. För er som tröttnat på den klassiska Kalle Ankas jul så bjuder vi även på en alternativ julshow nedan.


Welcome to the jungle

Ja våra vänner från Linköping var tvungna att dra vidare på nya äventyr medans vi stannade kvar i paradiset. Med samma buss som kom för att hämta de två så änlände det tre nya svenskar som vi snabbt bekantade oss med. Vi hänger såklart med en massa folk från andra länder också men det är skönt att till och från få surra lite skit med folk hemifrån. Vi har haft några helt fantastiska dagar på slutet och ingen av oss har någon direkt lust att lämna detta ställe. 



Djungeltrekking där vi fick lära oss allt man behöver veta för att spendera ett liv i skogen.



T.ex att det är bra att ha ett par ordentliga skor



På väg upp till vattenfallet för att ta ett lagfoto. Ja,man kan ju inte alltid vara beredd



Underbart ställe. Gissa vilka som kommer från England



Fortsätter tjata med våra solnedgångar men det är såhär vi lever. Ett bra sätt att avsluta dagarna på.



Det är svårt att göra en solnedgång vackrare än vad den redan är. Mitt recept för att lyckas är att placera två svenska tjejer i bikini framför.



Avslutningsfest för svenskarna och vissa lär sig aldrig när det är dags att säga nej till en ny runda.



...som sagt...vissa lär sig aldrig...

Into the blue

Greppade en kajak och tog en snorkeltur



Såhär ser Kalle ut när han ser en kamera. Tänk er då minen han hade när vi simmade med hajar



Ingen vidare snorkling där vi är just nu men lite liv fanns det. Hittade Nemo, eller någon form av
släkting till honom i alla fall



Har hört att solen tar bättre när man badar så vi gav det ett försök.



Poolgalans uppvärminingsmatch. Fjädervikt : Petter VS Stina



Galans huvudmatch i tungvikt: Jens & Kalle VS Pelle. Vinnare: Jens & Kalle

Det är stressigt i dessa tider



Det dagliga örådet där alla viktiga beslut tas. På agendan: Vad ska vi göra idag då?



...hmm

Sun is shining



Jag och Lisa

Bula

Cyklonerna har lyst med sin frånvaro och vi har haft ett otroligt väder sen vi kom till Fiji. Efter att ha spenderat några dagar vid en pool i Nadi så beslöt vi oss för att testa på ö-livet och ett paradis väntade såklart ute i havet. Istället för att spendera våra slantar på någon svindyr ö-luff så valde vi istället att ge EN ö en riktig chans. Vi beslöt oss för Mana Island och när vi anlände välkomnades vi av ett gäng urinvånare som spelade gitarr och sjöng sånger för oss och vi förstod att det skulle bli en trevlig vecka. Här i Fiji hör man ofta orden "Fiji time" uttryckas och det är den det gäller att komma in i för att inte bli tokig. Allt går i det tempo som behagas för stunden och står det att lunchen serveras klockan 1200 så kan den lika gärna komma klockan 1400. Frågar du var maten är så säger de bara "Fiji time" och går sjungandes och flinandes vidare. Vissa skulle säkert bli tokiga på detta och även jag till en början men efter ett tag så vänjer man sig och bara njuter av tillvaron.



Klättrade upp till öns topp för att invänta soluppgången



Det var värt sitt slit kan jag lova



Ja vi har det helt ok



Några nya svenska kompisar. Fina omgivningar behöver inte alltid handla om natur.



Japanskt gruppfoto



Det syns såklart inte på bilden men vattnet som vi doppar fötterna i är ca 38 grader varmt. Det är uttmattande att bada då så det fick bli en vilostund på en flotte tillsammans med två sköna lirare från Linköping



Drog ut på en kajaktur i solnedggången...



...och ett kvällsdopp gick såklart inte att motstå



Det är lika underbart varje dag. Det går inte att tröt


Taki

Fijianer är ett folk med ganska mycke traditioner och den som kanske följs flitigast är Cavadrickningen. En speciell ceremoni dras igång så gott som dagligen för att sedan inmundiga denna ganska konstiga dryck. Cavan bidrar nog ganska starkt till att allt går efter Fiji time eftersom den sägs ge ett speciellt lugn i kroppen. Smaken går att diskutera, vissa gillar det och vissa inte. Under första ceremonin frågade några svenska tjejer Pelle om hur det smakade och han svarade snabbt: Tröja(närmare bestämt en Piké). Jag tyckte dock att det var helt ok och lämnade ön som "Cava-King" efter att ha suttit uppe en hel natt och druckit alla Fijianer till söms.



Första cermonin



Pelle sveper i sig som han brukar medans Kalle förväntansfullt väntar på sin tur



Cavan saknar smak av socker och alla andra onyttigheter så det var inget som föll Kalle i smaken



Själv sänkte jag i mig...



...och bad snabbt om en ny runda


God morgon

Vaknade en dag av att någon använde vårt handfat utanför huset. Dörren stod på glänt och jag lyckas fånga den lille snyltaren på bild. Härliga bilder...tycker åtminstone jag.









En oväntad kommentar i min blogg

Postat av: Delikatessfabriken

Hejsan !

Du har insett fördelarna med våra produkter. Kvaliten och förpackningen, vi kan och vi vill vara med överallt.
Superhärliga bilder !
Vi önskar dig en fortsatt trevlig resa och vill gärna med att du hör av dig då du kommer hem :)

2008-12-05 @ 08:48:14


Årets julklapp

Jultider börjar närma sig och det är lite svårt att ta till sig när man sitter på Fiji och lapar sol hela dagarna. När vi frågade vår chauffören som plockade upp oss vid flygplatsen hur vädret hade varit senaste tiden så svarade han sorgset: It's not very hot right now, only around 37-38 degriiis...but it can bii around 48. Detta värmeslag är ju såklart inget problem ni behöver oroa er för. Något som jag dock vet oroar många i dessa tider är vilka julklappar de ska köpa till sina nära och kära. Då kan jag berätta för er att det vet jag. Årets julklapp är :



Au$tralien$ka Dollar$. Så vet inte vad du ska köpa så är det här ett säkert kort. Tydligen så tar de slut väldigt fort så skynda dig, själv har jag inte sett några på 3 veckor.

I en annan del av Världen




Är det någon som vet när nästa audition till En annan del av Köping äger rum?


Golden gaytime

Vi var iväg till ytterligare en fyr. Det var en ganska rejäl kulle som skulle bestigas och något hände där uppe. Jag vet inte om det var den syrefattiga luften 50 m.ö.h som gjorde det eller om det helt enkelt berodde på sedan länge undantryckta känslor. En Brokeback Mountain känsla har hur som helst infunnit sig sedan vi kom ner och grabbarna går inte längre att skilja från varandra. Sängar dras ihop på rummen, det tisslas och tasslas i duschen och på väg till Fiji så ockuperades plötsligt flygplanstoan i en timme innan de två kom flinande tillbaka till sina platser. Nu återstår bara att se om det hela är en semesterflört eller om det kan vara något för framtiden.





RSS 2.0